Jul 18, 2011

BEDAH TERKENA DENGAN GAME MAMAT


Assalamualaikum...

Hati manusia cepat berubah. Takda pendirian yang tetap boleh buat hati manusia cepat berubah. Ciss


Situasi Hampeh


Serius gua tak reti melukis. Tapi gua berusaha. Ngehngeh




Mamat : Ling Bedah jangan risau ye. Abam janji nak sehidup semati dengan ling. Jom blanje abang shopping bagai. Lepastu kite...


Bedah : Sayaaaannggggnyeee abam mamat ketat ketat. Macam tu la. Takmo curang curang dengan ling oteyh ! 


3hari kemudian...
Teett teett...


Mamat : Takda aku hinginn. Aku nak harta kau jekk. Eh dah la. Babaaaiii. Tataaaa...

Bedah : Abamm jahaatt. Tak suka. Mencik ! mencik ! Itew nak bunuh abam !!!

Terus update status di fb... Tak pon terjun perigi.

Orang yang suka main dengan ayat ayat manis ni biasanya paling bisa sekali. Alert sikit dengan game beliau. Hidup kena pandai bawak diri kalau tak merana la. Berhati hati sebelum terkena.






63 comments:

Freaky said...

bahayanya laki cetuu

Qaseh dalia adelia said...

tau takpo.. taktik laki dlm tgn dah ..hahaha nak wt nganow byk sgt terkena ngan laki2 cenggini.. bek lari awal2 lasss

C i k P i p i T e m b a m said...

hahaha . betul tuu . skong sgt2 . org yg cakap manis ni slalu org penipu je .

CassiaSiamea said...

nasib baik ayat aku tawar
hahaha..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

bgtu ea..

pang laju2..eheheh..

Abang Stalker said...

hahahaha..byk hensem eh mke mamat tu.


2x5 la dgn mke ling bedah.haha ;))

psst**ayat abg manis,tp abg x ske gn duit prmpn. ;P

p/s/s:fyqa kos apa?

dill said...

mulut manusia jenis tu mmg manis je memanjang. nasib baik tak kene hurung semut~

dill.

Подтверждаю said...

as salam..
fyqa~ pakcik datang~
erk. lama gila tak masuk sini. ada setahun ke? hoho~

ohh.memang begitu~
ia memeningkan. nasib baik pakcik single. haha~ takde nak serabutkan kepala.

ni kes berlaku kat sapa ni??
krtikal sungguh. haih..

Подтверждаю said...

by: fadzli-rt

mykhalis said...

hensem kah si abam??

cheqwa said...

betul,setuju dgn awak!nice entry...teaah,jgn pecaya mereka yg berbisa ;D

puteri ain said...

women must be independent n strong :)

Syuxer said...

syuk tak faham situasi yang diceritakan ini..T_T..

oh pasal citer laki yang manis dimulut tapi buaya jiwanya heheh..patutnya kena sula je laki neh heehh

Hans said...

hahahaha
lukisan tu cam den buat..superb
hehehehe
yups
mulut manis tak semestinya hati manis
:-)

Sarkasiz said...

aww..abam mamat takde, itew ada di hati. kan Bedah?

By de way, itew nak tanyew, Bedah ade brape juta dlm bank?

nak pinjam.

Aisyah Aina said...

cantik lukisan..hehe

bengang betul dengan orang yang macam ni :D

pembaris said...

Bedah umur dua tahun..?selalu budak umur dua tahun tak boleh sebut "NG"

Maii Yusre said...

Abam kurus laa.. XD

amna said...

mana ada tak reti lukis. comel la tu cik fyqa :)
p/s:kalau nak cari pembimbing kita utk masa depan, biar yang kukuh pendirian fizikal juga kerohaniannya.. ^^

Liyana Zahim said...

Haaa org salu mulut mns die adlh tidak ensem.. Ini adlh fakta!!!

nawal addina said...

ahahha , pngalaman ?

;)

H.J said...

oo..nk main ayat nga dia la

Akulah Pak Lan said...

biasa la laki...haha

Tukang Karut said...

nasib baik ayat aku ayat masin2 jea... tak la tergolong dalam golongan lelaki bermulut manis...

SoLy SoLicious said...

kena hati-hati benor dgn llaki manis mulut n pandai berkata-kata ni..

salam perkenalan..
just following u :)

JIJI YU said...

aku bukan ayat je manis..sumemanis

James Alexander said...

ada semangat jitu utk melukis...

bagus...

penulisan ada isi...

bagus...

semua bagus...

bagus...

schaze zainn said...

laki mcm ni selalunya sweet talker huehue

Bro ahmad said...

Ayat pahit nak tak? hampeh2 hahaa

Abang Stalker said...

abg construction company fyqa.. :) nk Li dgn abg bole,tp lari ckit bidangnya.kt BP.mau?



-ayat manis ni..."hai fyqa,couple jom".wawawaaa ;))

gedek! said...

kamu lukis sendiri ke tu?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

nasib baik la aku ni lelaki yang jujur, amanah, penyayang, pemurah, berdedikasi, hormat menghormati, sayang menyayangi dan sume yang baik ada lah pada aku... hahahahaha

ghost writer said...

kenali pasangan anda.bukan saja yang baik-baik dari dia tapi yang jahatnya sekali.masalahnya kalau dah jatuh cinta mana nak dengar orang cakap yang buruk pasal dia kan...

IMANSHAH said...

oh i bukan begitu

ïêmå å¢klê§ said...

harap2 xterkena dengan orang yang macam 2....

muhamad hanif said...

lagi sekali,

lelaki dpt nama..huhai ~

Jerry Ghazali said...

jangan risau, mulut saya tak berkebun tebu.

alif haris said...

ayat sy tak semanis kurma :D haha

Mehmed - said...

langkah pertama pun sudah silap kan..Ahaks!

saiazuan said...

sabo je la.. truk tul mamat tu... huhu ati2 k.. ;)

jeBateja said...

ooo...saya lelaki budiman.....penyayang n maskulin....ahakz

ir yien 9897 said...

SANGAT-SANGAT SETUJU..EAH RASA NK LONCAT2 WAT SORAKAN SETUJU DENGAN INI ENTRY..hehehehe

Tipah tertipu bang.. :)


boleh tahan lukisan,....huhhu :)

vampire's lovex said...

lelaki yg mintak sidunat buat kali kedua....hahhhhh,esok2 biar dia kena plak

iPai said...

nak kasi hilang bisa cam ne ? heheh

Asyraf Arif said...

eee, sakit hati kalau macam nie. pfftt ! -.-'

Asrul "iLham" Sany said...

penulis datang melawat, follow dan komen blog kamu...

;-)p

p/s :

Asyila Zainuddin said...

pasal tu kalo bercinta jgn bg 100%.. ngee..

Addin said...

err memang bahaya ada laki yang macam tu . huhu

Prince Halilintar said...

bagi prince kenali la pasangan anda baik dan buruk nya sekali sblm menjadi lbh dari seorg kawan..

adan said...

ahahaha... cisscake punya laki.. ayat manis merbahaya untuk kesihatan.. ahaha

Kapten Atok said...

main video game lg berfaedah. tak susahkan org

Bidadari Syurga said...

sapa abam tu? biar akak tenyek muka dia bagi buruk..... takpun herotkan mulut dia bagi tak bercakap....

p/s: perghhhh dah seropa KL gangters dah akak nie... huh!

ayanuts said...

huhuhu..sakitnya menususk jantung

Afikah Aziz said...

lelaki ayat je manis tp hati perghhhh,hnya Tuhan yg tau :p

aleen aiden said...

lukisan tu menarik.aku suke.pendek kate interesting.kau paham x nih?hak2.cun!

Shawn Razaleigh said...

hahaha. lelaki pun ada jugak jenis mencukur duit

ORLANDO AHMAD said...

nasib baik gua layan game pro evolution soccer aje, fuuuhh

~SaL IjOu~ said...

paling anti dgn lelaki mulut manis..rasa mcm nak cilikan aja~

aiEz said...

mencik2 abam jaat..

fuhh,berhati2 la dgn lelaki cmni..kata2 mmg mnis ibarat tanam tebu tepi bibir..dgr suda,caya kureng..hoho

HEROICzero said...

heheh . no komen .

yang penting kita2 sendiri , nilai mana baik buruk . jgn mudah cepat terima saja . =)

YOUsoF said...

Laki pompuan sama je kalau nafsu yang dah jadi driver dalam diri....


Ok what lukisan atas tu.. ;D

Mekz's! said...

hurm betul betul kte kene aware and beware dgn setiap kata kata mereka. :)

kotak bulat said...

masukkn dalam botol..pastu kita bom kan laki tu... hahhaaa