Jun 7, 2011

SITUASI YANG CAM ANNOYING


Assalamualaikum...

Rase cam bengang, geram, hampeh, bila dalam situasi yang agak annoying. Perasaan yang membuak buak tak nak kalah, TIMBUL pulak.

Cam bengang bila :

Situasi 1

Polan : Haii sayang. Wat ape tu? U dah makan? I baru balik dari main badminton ni. Fuhh. Letihnya... Raket I abes patah la. Tapi best. I ayam ayam kan dorang semua ;)

Peah : OK

*Taip msg panjang lagi kalah summary SPM, reply cenonet.

Situasi 2

Customer : Bagi saya air suam ngan nasi koboi.

5minit kemudian...

Waiter : Ini jus carrot & ciken cop.

*Kesilapan amik order. Order lain, lain yang sampai. Gasak.


Situasi 3

Ali : Kau nak tau tak, tadi aku nampak si joyah dengan.... err.. takda apa aihh.

Abu : Kau penah makan kasut saiz 80 tak.

*cakap tak abes.


Banyak lagi situasi yang cam tak best tambah lagi buat bengang. Tapi walau bengang camne pon, tetap kena bersabor jela. Haish. Sabar tu kan separuh daripada iman ;)






#Ada orang hack FB aku, cam bengang gila lak. CISS.


xoxo




74 comments:

Akulah Pak Lan said...

I suka cakap x habes

Fyqa said...

Akulah Pak Lan : siyess xbest ;)

Freaky said...

haha siyes bengang sume kat atas tu

Fyqa said...

Freaky : sakit betul hati kan. ;)

Izmel Azim said...

Setuju xD HAHA .

Fyqa said...

Izmel Azim : >,<

bujal X said...

sebenarnya ada benda yang saya nak komen pasal blog awak~~tapi~~

*ah esok je la saya sambung.

Raji and Yeen said...

hahahaha kdg2 ak suka reply pndek2 x.x"

Bro Ery said...

Sebenarnya.. sebenarnya.. sebenarnya saya hensem lagi gagah bergaya...

Kedish..!! Kedish..!!

zacky786 said...

hahaaa..~ adeh ... kita bako jerr..

tengkorakemas said...

semua tu memang biasa terjadi, antara yg lain biasa terjadi..


hm..takde apa-apala..

Hanis Atikah said...

hahahah.. sabar je la.. hahaha

Syuxer said...

bengang gak kalau semua itu terjadi kat saya..lempang je laju2 heheh..

eh fb kena hack??dah tuh dah boleh balik ke tak fb tuh???hope2 dapat..

bunga said...

kadang2 time mood xelok mmg bengan r..lau mood ok xkisah sangat..kahaka

ain revival said...

paling anti no 3...siyess..kite bersungguh2 nak dgr tbe ckp xde ape2..mmg hangen..

nak2 gosip hot~

vampire's lovex said...

wooooo yang cakap tak habes tu sebenar nya saje je nak amek perhatian. haaaa.. kan kan. haha

... said...

as salam..
hehe~
cabaran~ cabaran~
yang last skali tu, jadi gaduh ke?
huhu~ hati2~

entri baru pakcik~

kilauan emas boleh membutakan mata..fyqa pun tak terkecuali kalau leka tengok silau2nya~

Red said...

ngeng! haha XD

KAMIHIDUP said...

cerita tak habis memang bengang.

Solihin Zubir said...

haha.. yg style ckp separuh n wat org tertanya2 tu yg plg bengang...

shafmechy said...

paling tak suka no 3..diikiuti no 1..haha

SyahmiFikri said...

haha.. aku suka bab reply pendek.. besa lah tuh ka... keh3

nelly said...

hampeh .hahaha

suhaili sarif said...

kadang2 yg lagi kejam,situasi satu dibalas dengan "k" je..hehe

pembaris said...

situasi 1 pernah buat kat kakak.dia terus call marah2...

redza said...

acc fb kena hack mmg betul2 bengang gilerlah ni..

khairul akmal azman said...

ciannye kene hack..
sabar2 k..
adat manusia la 2..
suke p.h.d

James Alexander said...

usah dilayan mereka yg annoying ni terutama ketika hati tengah panas...


chillax...

tapi kalo bab yg salah dgr order tu simple jek... just ckp 'ni awk bg saye ? thx... tapi sy byr ikut ape yg sy order tadi... ok..???'

hehehehe...

Haffiz MohdNoor said...

hahaha.. tension kot fb kena hack..
annoying la situation tu.. APis ada jugak kene.. sabor jela :D

ABU said...

eh bila pulak aku soh ali makan kasut saiz 80?? hahahahahahaha
abu...abu...:D

Nasriq said...

memang sangat tak best bila berada dalam situasi tak best!

RedVixen said...

sebenarnya.... xde apa lah. hahahaha :D

NuR 'aQiLaH said...

cakap tak abes tu paaaaaaaaling pantang betei.
rasa mcm nak paaaaaaang je. huhu

gabanMorka said...

jujjurnya aku takde la annoy sangat dengan tiga2 situasi tu..haha

oh, masalah follow kau dah selesai?

gabanMorka said...

kau telepon google lah.haha

Pijahh' de-Arr said...

aku bengang aku bengang..

HAHA~~

adan said...

order tomyam ayam.. sampai roti canai! mmg bengang giler ar.. kah kah kah

adwafarahin said...

FB kene hack?
woo~ mmg marah la cmnie kan

apik pehe said...

hahaha..yang satu dengan tiga tu memang takleh blah..kena gak kadang2..hehehe

iKhRam said...

sabar je la fyqa oii.. hahaha

wahida idris said...

mmg bengang. huu

btw, folo awak balik :)

Raden said...

byk kali mengalami sume situasi ini. cam haram je!!! ppfffttt!!

teciq said...

argh! tak suke situasi 1 tu..
sngt9 annoying..gile badak punya annoying la..

n!cK said...

keh2..rase nak lempang lelaju kan??

... said...

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 70%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

pakcik ziarah lagi~

=)

pakcik cuma nak bagitau..

Islam memenjarakan kita.fyqa tahu?

ayie said...

hehe semua perkara kat atas pernah buat

724422 @ matyo said...

aku paling xsuka yg silap order tu..
ni biasa terjadi di kedai mamak..
salah satu sebab aku boikot kedai mamak. order milo o beng, dpt milo beng dan aku tak minum susu..

kempen jom tukar link

muhamad hanif said...

wooo..

follower dah 800 lah..review..

kahkahkah !!

chemay said...

tak suka semua situasi tuh.

1- bf chemay selalu rply msg pendek2. rasa nak lempang!!

2- sakit hati bila kite tengah lapa. dia salah hantar pulak..

3- yang nie memang nak kena pukul laju2

yang last tuh.. hantar msg dekat fb mangement. tapi biasa nya dapat respon lambat laa..fb chemay dlu ken block lgsg.3 hari baru boleh bukak smula

Ayie said...

penampo dgn kelajuan 400mb/ps.. hahaha

kay-rio said...

ye puan blog.=)
yang cakap tak abes tu kadang2 sengaja je.nak bagi kawan hangen.haha

Siti Nadzirah Zakariah said...

situasi 1 selalu kene. x suke !

Azroy Kassim said...

Gua suka cakap sambil kentut.. Proott~ adeh.. Excuse me

Faez Rusni said...

tak suka dan bengang kalo bile orag reply mcg kita pendek je bile kita tulis panjang2

jeBateja said...

kalau den....den karate tengkuk org tu....yg tang ckp tak habis tu....bikin hangit....ahakz

suhaili sarif said...

fyqa..saya tag fyqa.hehe

http://suhailisarif.com/2011/06/sergeant-keroro-cari-krew-baru/

eh da lama x update ya?

Sarkasiz said...

den suka reply pendek-pendek macam situasi 1 tu..

hehe..jgn annoy ngan den..

bedpet said...

ceh. mmg bengang bila org balas msg cenoet dgn cakap tak habis. mau bg pelempang guna kaki. huhu

Ain Zulaikha said...

dia orang tu tengah bz kot sebab tu balas cinonet je hahaha dah pernah terkena dah, then dah pernah buat macma tu jgk hahaha

SheyPull said...

sabaq je la...:P
nak wat lagu mana...
manusia..x lari dari kesilapan....



JOM singgah blog saya nak... aduhai...BORING nye...eh ape maksud BORING?

emieysandra said...

truskan la bersabar, ehehe

Muhamad Zaki Zafir said...

haha, ade lebih lg drp 3 situasi kt atas tu yg buat kita bengang.xpelah sbr je lah eh.dh trlbih sgt diorg ni baru kita naik angin naik kaki ke pe ke. :D

raihana said...

situasi 2..
sangat annoying..!

kay_are said...

paling tak ske part yang kite message macam karangan 3 perenggan.. si penerima reply k je.. lagi sakit ati!

ayie said...

harap cik fyqa xde menjumpai orang seteruk camtu..hehe

ApiH said...

entah ape2 la situasi tu... bengang2...

Umar Faruq said...

aku paling bengang kalu kena situasi 3.. rase mcm nak terajang je org tuh. .haha.. btw.. entr ni best..


Tengok haa.. Ntah2 blog korang ada dalam ni.. Nasib r.. Hahaha..
http://www.umarfaruq.com/2011/06/review-6-promote-3-entri-best-sekaligus.html

Umar Faruq said...

aku paling bengang kalu kena situasi 3.. rase mcm nak terajang je org tuh. .haha.. btw.. entr ni best..


Tengok haa.. Ntah2 blog korang ada dalam ni.. Nasib r.. Hahaha..
http://www.umarfaruq.com/2011/06/review-6-promote-3-entri-best-sekaligus.html

azrijohan said...

BEST
entri ni sebenarnya sangat....
























hahaha...
cakap tak habis;p

jom bace blog smile:) pulak

http://azrijohan.blogspot.com/

kaizen said...

nk tlg bg mkn kasut kat org yg ckp x abes tuh...hehehe

*agree all of the point

hans0 said...

lain kali order nasi goreng student ngan air kosong je.. kompom xsalah... kalau salah pun, untunglah dapat makan lebih mahal.. tapp tapp dapat french fries tapi bayar harga nasi goreng

hans0 said...

lain kali order nasi goreng student ngan air kosong je.. kompom xsalah... kalau salah pun, untunglah dapat makan lebih mahal.. tapp tapp dapat french fries tapi bayar harga nasi goreng

kura said...

situasi tambahan;

tok kuras: weh nk taw 1 cite tak?

sayani: apa dia?

tok kuras: best gila cite ni...

sayani: apa dia?

tok kura: alaa..klu kau dgr mst kau tergelak!

sayani: apa dia?

tok kuras : hahaha. lawak doh.. serius. belum cite aku dah gelak!

sayani: apa dia?

"apa dia sampai ke maghrib!"

hahah...

panjng nya komen.

dill said...

dill slalu kene mcm tu gak. adeh

dill.